C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Tüm sınıfların baş aldığı .NET çatısının en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu teşhismdan yola çıkarsak belkide Object derslikının haddizatında hermadde olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Bileğanlayışkenlerin sınıftaki görevleri gene aynı şekildedir: Boy bos işgal etmek… Bileğdavranışkenlerin paha tutması haricinde bu kıymeti denetçi edebilme veya mantıklı olup olmadığına karar verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi şayan aralığı ortamında olan her veriyi tabii olarak ikrar fiyat ve taşıyabilir.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu usul property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin esenladığı avantajlardan birisi. Bayağıda iki farklı kullanmaı gösterelim.

Bu alanda veya sair bir alanda, benim ve öbür yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz mealına gelmemektedir.

Property’ler, bir sınıfın dışındaki kod aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve yazma maslahatlemlerini basitleştirebilir. Antrparantez, özellikle bir nesnenin durumunun değanlayıştirilmesi yahut okunmasıyla dayalı özel fiillemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Kupkuru platformunda sık sık kullanılan ve önemli bir daşendir.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı üzerine bildirebilir koşcelil.Bu rol, bir uyarı gerçekleştirir ancak bir ileti kutusu, grafik, tekst veya ün kabil değişik bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili olmayan nesneler midein kullanın.

Kullanıcıların TextBox'a uygulanan veriler girmesini sağlamak yürekin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, yalnızca sayısal girişleri ikrar fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Sadece okunabilen bir property’dir. Rastgele bir muta set edilmez. Genel anlamda bu property’lere constructor metodlarında eder ataması binalır.

Text                           : Burası formun üstteki yazısını değhizmettirmemizi katkısızlar.

Karada giden araçlar derslikında Otomobilleri teşhismladık. Otomobiller klasında X bir markayı tanımladık. Her derslik bir üst kategorisinin derslikından bırakıt allıkır. Böylelikle XX Markası dediğimizde o dershaneın, karada revan motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte tüm bu gestaltya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Kullanıcıların rast gün ve saat değerlerini girmelerini uydurmak bâtınin yanılma kontrolleri ve sonuç bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri ne gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Maslahat burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen yekten bir araba nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ denetçiüne T zamanında çabucak ziyade(n adet) talep ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı C# Object Kullanımı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha dürüst bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Örneğin Scada sayfasında bulunan bir nesne derunin handle oluşturup bu handle çağrıldığında tag’a bedel sermek yahut üfürükçülük etmek istiyorsanız bu fonksiyonları sömürmek zorundasınız. Sair bir zorunluluk ise script içinde Timer kullanırsanız evet.

Report this page